12-Yhdessaluomisen-voimaa

AIKOMUKSEN SELKEYS: KOLME KYSYMYSTÄ ONNISTUNEESEEN TYÖPÄIVÄÄN

Vuodenkierrossa kevät on kasvun aikaa, virtaavan veden solinaa, silmuja ja hiirenkorvia. Työelämässä se on toinen kvarttaalii, jossa on paljon käynnissä olevia projekteja, aikatauluja ja deadlineja, jotka kaikki tuntuvat loppuvan kesälomiin. Sinne asti kun jaksaa sinnitellä. Itse aloin aluksi laskea viikkoja ja sitten päiviä tulevaan lomaan ja se kulutti. Yritin saada mahdollisimman monta asiaa tehdyksi.

Ymmärsin, että toimin kuin automaattiohjauksella, sammutin ”tulipaloja” ja hoidin asioita tehokkaasti eteenpäin. Toimin ylikierroksilla, väsyin liikaan tekemiseen ja voimattomuuden tunteeseen, kun en saanut vietyä niitä itselle tärkeitä asioita eteenpäin. Aika ei vain riittänyt ja stressitaso nousi.

Asioiden ja tekemisen oikea rytmi

Aloin tietoisemmin rytmittämään päivän tekemisiä ja laitoin itselleni määräaikoja klo-aikoina. Saan tämän asian tehtyä tänään tunnissa klo 10.00 mennessä ja se toimi!  Aika ikään kuin järjestyi tähän ja usein asia tuli valmiiksi juuri oikeaan aikaan. Pääsin näin eroon asiasta toiseen hyppimisestä ja huomasin, että sain asioita tehdyksi tehokkaammin.

Eroon poukkoilusta: Selkeä intentio ja fokus aloittamiseen

Kun opin rytmittämään päivän paremmin, niin otin käyttöön kolme kysymystä. Loin itselleni näillä kysymyksillä tietoisen aloituspisteen. Opin näin keskittämään tekemiseni aina siihen asiaan mitä aloin tekemään. Selkeä fokus, ajatusten ja aikomuksen kirkastaminen vaikutti lopputulokseen. Sain enemmän aikaiseksi!

Kolme kysymystä onnistuneeseen työpäivään

Kokeile! Määritä ensin selkeä aloituspiste sille, mitä alat tekemään. Näin mahdollistat hyvä yhteistyö tietoisen ja ei-tietoisen ajattelun välille.   

  1. Mitä teen nyt? Kohdista ajatuksesi juuri tähän tekemiseen. Se tuo tekemiseen selkeän fokuksen.
  2. Mikä on tavoite/tarkoitus? Mikä on se tekemisen kärki, miksi tai mitä varten teen tätä asiaa? Se tuo tekemiseen merkityksen ja sisällön.
  3. Millä tunteella teen? Valitse se tunne, mitä haluat lopputuloksessa ilmentää. Tämä tunne antaa tekemiselle sen oikean energian. Itse käytän esimerkiksi innostuksen energiaa tai syvää, keskittynyttä läsnäoloa.

Tietoinen toimijuus vahvistaa oman osallisuuden ja vastuun näkemistä ja siitä käsin toimimista. Se on kykyä tiedostaa ja tunnistaa omia ajatuksia, tunteita ja taustalla olevia tarpeita.

Tietoinen toimijuus tukee hyvinvointia, itseohjautuvuutta ja tuo työhön ja johtamiseen aktiivisen roolin, vastuun ja sitoutumisen uudella tavalla.

Itse olen valmentajana oppinut toimimaan tietoisena toimijana vapaudesta, rohkeudesta, ilosta ja yhteisestä luottamuksesta käsin. Olen tehnyt näistä laaduista itselleni kompassin, joka ohjaa työtäni.

Minkä uuden äärellä olemme nyt? Kasvuvoimaa uudistumiseen hymyllä Teila

Jaa tämä postaus